Audiovisuals a l'aula

La ficció

Com fer una ficció audiovisual?

ficcio

6. l'edició


Acabat l'enregistrament, amb l'ajuda d'un programa d'edició, el darrer pas és el muntatge. No cal recordar que és molt aconsellable disposar d'un bon maquinari informàtic que permeti treballar amb rapidesa i sense cap tipus de problemes. Cal un processador potent, força memòria RAM i un disc dur amb molta capacitat, i si es disposa d'un segon disc dur on desar les imatges capturades molt millor, doncs cal tenir en compte que el seu pes és considerable.

•  En el moment de planificar la producció audiovisual s'ha tingut molta cura en deixar-ho tot ben lligat, però ara és el moment clau per poder fer realitat les previsions. Les persones responsables de l'edició disposen d'unes imatges que han de triar en funció del tipus de pla, l'angle, el moviment si s'escau, establint la seva durada, i ordenar amb coherència i creativitat narrativa, tot respectant el principi de continuïtat i cercant-hi el ritme del muntatge més adequat.

d

•  El títol, els efectes especials, l'aplicació de transicions, filtres o altres, de la mateixa forma que les bandes musicals i els efectes sonors, es poden anar introduint a mesura que es va avançant o bé deixar-ho pel final, una vegada col·locades i treballades totes les imatges corresponents a les diferents escenes.

•  No oblidar l'apartat de crèdits, on cal deixar-hi constància de totes les persones que han intervingut directa o indirectament en la pel·lícula: actors i actrius, figurants, idea, guió temàtic i tècnic, story board, escenografia, vestuari, maquillatge, efectes especials, control d'àudio i llum, banda sonora, càmera, edició, direcció, agraïments, etc.